בבואנו להגדיר יחד משמורת והסדרי שהייה עם הילדים נבחן מספר מודלים למעבר הילדים בין הבתים בהתאם ליכולות ההורים, רצונותיכם, גילאיהם, וראיית טובתם כטובתכם. אנו מעוניינים לאפשר לילדים ארגון וסדר וידיעה ודאית באשר למועדי השהייה בבתיכם החדשים. הדבר נכון גם למועדים מיוחדים, חגים וכן הלאה. הסדרים אלה ראוי שיהיו גמישים לשינויים בהסכמת שני ההורים בעתיד, שכן המציאות משתנה וחשוב שנהיה פתוחים לאפשרות שהסדרי השהייה שייקבעו בעת הזאת ישתנו עם בואם של צרכים חדשים, בהסכמתכם וברוח טובה.
הרווחה הכלכלית שלכם בימים שלאחר סיום קשר הנישואים היא קריטית ואנו מגדירים כמטרה משותפת את רצוננו בשגשוג כלכלי של שניכם ובשאיפתנו שאף אחד מהבתים לא יהיה במצב של גרעון חודשי שיצטבר לכדי חדלות פירעון. לכן אנו מעדיפים לקרוא לדמי המזונות בשם ”דמי איזון וצמיחה“ אשר לצורך חישובם יצרנו נוסחה המשקללת את ימי שהיית הילדים בכל בית, הוצאות שכר הדירה / משכנתא, הכנסות מעבודה ומנכסים, ועוד. הנוסחה מסייעת בידינו בבואנו לקבוע בהסכמה את דמי האיזון החודשיים מהורה להורה על מנת להבטיח כי לילדים לא יחסר, וכדי שאתם לא תחוו פער אשר יותיר אחד מכם בקשיי הישרדות כלכליים, ואת הילדים לעבור הלוך וחזור מבית בשפע לבית בחסר.
החלטתם להיפרד, נפרדתם בפועל ועדיין אין הסכמות ולא הסכם, אחד מכם מעוניין לסיים את קשר הנישואין והזוגיות והשני לא? כאן נוכל לשרטט יחד את האפשרויות העומדות לרשותכם ולבחון את ההשלכות הצפויות מכל מהלך, עליכם ועל הילדים. שיטת גישור אָהֲוָה סוללת דרך לכם ולילדים בחיים החדשים שלאחר הפרדת הבתים. בחמישה מפגשים (בממוצע) נגבש הסכם העונה לצרכים שיוצגו במטרה למקסם את האושר האישי שלכם ושל הילדים ככל הניתן. ננסח הסכמות משותפות לגבי אורח והסדרי החיים החדשים, ניתן מענה למגוון השאלות והתחושות, נלמד טכניקות לקיום דיאלוג סובב ילדים ולשמירה על ערכי הדדיות, השם הטוב, המסגרות הכלכליות, בריאות הנפש והשמחה שלכם ושלהם. ברצותכם, הסכם המקבל תוקף של פסק דין בבתי המשפט לענייני משפחה ובבתי הדין הרבניים, כבסיס לגט הרבני.
חמישה מפגשים (בממוצע) עד לחתימת הסכם שמעניק ודאות, רוגע, סדר באורח החיים ובמבנה הכלכלי של שתי יחידות ההורים הנפרדות. ההסכם מארגן את החיים בצדדים החומריים והרגשיים, ומעניק משענת תומכת ובטוחה להורים המבקשים להמשיך בחייהם בהגשמה עצמית, בביטחון כלכלי ובשמחה – עם עצמם, עם ילדיהם ועם ההורה השני.
יתרונות ההסכם בגישור אהוה:
משך ההגעה להסכם – מומלצת פגישה אחת לשבוע (שאורכה שעתיים) אך נרשמו מקרים של הסכם שנעשה במרתון של יום אחד או בהסכם שארך כשלושה חודשים עד לחתימתו. הקצב הוא שלכם.
עלות ההגעה להסכם – כעשירית ממה שידרוש משניכם ניהול תיק בשלב א' בבתי המשפט.
הקלה – במפגש הרביעי אנו קוראים את טיוטת ההסכם. ומרגע שהחזקנו אותו בידינו – זה מה שאנחנו מבקשים לחיינו. כי זה אפשרי, זה קיים, וזה שלנו מכאן קדימה. כל כך אמיתי שזה בלתי ייאמן.
יעד ההסכם – להגיע להסכמות משותפות מתוך השאלה: מה יעשה אתכם מאושרים בחייכם מכאן קדימה? (זוכרים מתי נשאלתם על זה בפעם האחרונה?). ההסכם עליו תחתמו בגישור אהוה מעגן בדיוק את זה – את האושר האישי של שניכם ואת אושרם של ילדיכם.
סדר ארגוני בכל מערך החיים – זמני שהות ולינה, חלוקת רכוש, איזון כספי חודשי, אורח חיים ועוד ועוד. כל מה שנדמה כעת כסלט אחד מאיים ומפחיד בראש ובגוף, מקבל תשובות בצורה שקטה ורגועה לתוך מסמך אחד הכתוב בשפה ברורה ובהירה, עם חותמת של בית המשפט המעניקה לו תוקף של פסק דין.
ההסכם משקף הסכמות רחבות שלכם לגבי עתידכם וכלולים בו מנגנונים לפתרון מחלוקות עתידיות. אין סעיף אחד עליו תחתמו מבלי שאתם מסכימים לו.
ההסכם (וההליך שהוביל אליו) הוא בסיס מעצים לדרך החדשה בה בחרתם ואשר מעתה תצעדו בה.
שפת ההסכם וכותרתו (הרחבה במאמר: הסכם גישור אהוה – כך שינינו את השפה בה נפרדים כיום זוגות ברחבי ישראל).
טקס חתימת ההסכם. את זה אשמור בהפתעה לפגישתנו החמישית.
ההסכם נותן מענה למגוון השאלות והתחושות הפוקדות אתכם בימים אלה. ההסכם ותהליך הגישור בכללותו מלמדים טכניקות לקיום דיאלוג בריא ונקי סביב הילדים ומסייעים בשמירה על ערכי המשפחתיות, השם הטוב, בריאות הנפש והשמחה שלכם ושלהם.
שיטת גישור אהוה סוללת דרך לכם ולילדים אל החיים החדשים שלאחר הפרדת הבתים. מגשרת אתכם מסטטוס של נשואים לסטטוס של הורים משותפים לא נשואים, המתנהלים בשיתוף פעולה, כבוד ופרגון הדדי.
בהליך אנו משרטטים יחד את האפשרויות העומדות לרשותכם ובוחנים את ההשלכות הצפויות מכל מהלך עליכם ועל הילדים. ההסכם עליו אתם חותמים נותן ביטוי מילולי להחלטות אשר קיבלתם במשותף, בהנחיית המגשר.
שיטת גישור אהוה נכתבה על בסיס ניסיוני האישי. ומתוך החוויה האישית ופתרון האתגרים שניצבו בפנינו בדרכנו אנו, עם ארבעה ילדים ו-25 שנות זוגיות ברזומה, נכתבה השיטה ונכתב גם ההסכם הייחודי, שניהם – מועברים בהצלחה רבה בשלוש השנים האחרונות לזוגות הורים אשר מבקשים למעשה, את אותו הדבר – חיים בנפרד ובאושר החתום בהסכם שנעים להביט עליו.